Mexikáosz

Kilenc halott egy börtönbeli lövöldözésben

Fegyveres csoport hatolt be Mexikó egyik börtönébe, ahol aztán tüzet nyitott a rabokra és az őrökre.

2014.01.04 08:35MTI
A hely, ahol fegyver nélkül senki vagy

Hatfős csoport érkezett a büntetés-végrehajtási intézmény bejáratához, ahol azt mondták az őröknek, hogy fegyveres fogolykísérők, akiknek át kell adniuk egy elítéltet. Miután bejutottak, tüzet nyitottak az udvaron gyülekező foglyokra, majd tűzharcba keveredtek az egyik őrtoronyban szolgálatban lévő börtönőrökkel.

A lövésváltások következtében összesen kilencen vesztették életüket, a behatolók közül öten, a foglyok közül pedig négyen. Az egyetlen életben maradt támadó, továbbá egy börtönőr sérüléseket szenvedett, őket kórházba szállították.

Az esetről kiadott közleményből nem derül ki, hogy a behatolók ki akartak-e szabadítani egy foglyot, vagy a börtönben lévő valamelyik elítéltet akarták megölni.

A Mexikó déli részén lévő Guerrero szövetségi állam - ahol a tengerparti üdülőhely, Acapulco is található - a kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó szervezett bűnbandák legfőbb terepe. Számos körzetében marihuána ültetvények találhatók, ezen az államon keresztül szállítanak drogot az ország többi részébe. Guerreróban az utóbbi években sok civil önvédelmi csoport alakult, amely saját erejéből igyekszik szembeszállni a bűnszervezetekkel, mivel a hatóságoknak nincs elegendő erejük a banditák megfékezéséhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.