A párt és a portál nem ugyanaz az entitás

Mit keres Assange apja Szíriában?

A WikiLeaks-alapító Julian Assange apja Damaszkuszban találkozott Bassár el-Aszad elnökkel. De miért?

2013.12.31 17:05MTI
Julian Assange

John Shipton a legutóbbi ausztráliai szenátori választások alkalmából Assange által alapított WikiLeaks Párt küldöttségének tagjaként látogatott Damaszkuszba "a szíriai néppel való szolidaritás" jegyében.

Aszaddal december 23-án találkoztak, a megbeszélés körülbelül egy órán át tartott - közölte a szíriai elnöki hivatal. A találkozóról a hivatalos szíriai hírügynökség több fotót tett közzé.

Az ausztrál küldöttség Damaszkuszban találkozott Juhana Jazigi antióchiai ortodox pátriárkával és Váel el-Halki szíriai kormányfővel is.

A WikiLeaks Párt országos titkára, Matt Watt közölte, hogy az Ausztráliában ellenségesen fogadott látogatás "az újjáépítés és a béke érdekében végzett misszió" volt.

A WikiLeaks kiszivárogató portál, amelynek semmi köze a párthoz, azonnal elhatárolódott a látogatástól. A portált nem tájékoztatták, és nem is adta jóváhagyását - olvasható a WikiLeaks Twitter-oldalán.

Szíriában 2011 márciusa óta dúl a békés elégedetlenségi mozgalomként indult, de a Bassár-rendszer megtorlása miatt polgárháborúba torkollott véres konfliktus, amely már több mint 130 ezer emberéletet követelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.