Madarak karmolták meg a tetejét

Újabb óriási gumikacsa lyukadt ki Tajvanon

Florentijn Hofman holland művésznek egy újabb óriási, sárga gumi fürdőkacsája pukkant szét szilveszterkor Tajvanon, ahol milliókat vonzó látványosságok a gyermekjáték gigantikus másai.

2013.12.31 15:25MTI

A sziget északi részén fekvő Csilungban felállított, 18 méter magas installáció kedden délután ment tönkre, egyelőre ismeretlen okból. Szemtanúk azt állítják, hogy madarak karmolták meg a tetejét.

A szervezők egyelőre vizsgálják a kínos baleset okát. A csilungi önkormányzat szóvivője mindenesetre bocsánatot kért mindazoktól, akik az év végi ünnep idején akarták megcsodálni az Ázsiában rendkívül népszerű installációt.

Egy másik óriás gumikacsa november elején egy erős földrengésnek esett áldozatul az ugyancsak észak-tajvanii Taojüanban: a rengés áramszünetet okozott, ami miatt a kacsa leeresztett, és amikor újra fel akarták pumpálni, az erős szélben szétszakadt. A szervezők kénytelen voltak a vendégszereplését a déli Kaohsziungban éppen befejező óriáskacsát "kölcsönkérni".

A műalkotás Kaohsziungban négymillió látogatót vonzott egy hónap alatt.

A Csilungban december 21-én közszemlére tett és kedden kilyukadt gumikacsát a kezdetektől balszerencse kíséri.

A helyi kereskedők által árusított emléktárgyak miatt olyan heves jogdíjvita alakult ki, hogy a holland alkotó, aki a kaohsziungi és taojüani kiállítás megnyitóján még lelkendezve vett részt, távollétével tüntetett a csilungi "bemutatón".

Hofman "üzleti cirkusznak" nevezte a csilungi eseményt.

Emellett a gumikacsa hamar megfeketedett a csilungi ipari övezeten áthaladó hajók füstjétől, és a szervezőknek fogalmuk sem volt, hogyan tüntessék el róla a kormot.

Florentijn Hofman eredeti, 16,5 méteres gumikacsája 2007 óta világkörüli úton tartózkodik, eddig kilenc ország 13 városában mutatkozott be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.