"Te vagy a következő, Jonas"

Feldarabolt női holttest a metróban

A meggyilkolt 25-30 év körüli nő fejét és kezeit levágták, a háttérben drog lehet,

2013.12.24 09:45MTI
Akcióban a mexikói rendőrség

Feldarabolt női holttestre találtak egy gazdátlan bőröndben a mexikói főváros egyik délnyugati metróállomásán - közölte hétfőn (helyi idő szerint) a mexikóvárosi rendőrség.

A hatóságok beszámolója szerint a kék színű bőröndre az egyik nagyhatalmú drogkartellre utaló, kézzel írott üzenetet tűztek az elkövetők. Ebben az állt: "Ne lopj a Familia Michoacánától. Te vagy a következő, Jonas."

Egy név nélkül nyilatkozó rendőrségi tisztviselő elmondta, hogy a meggyilkolt 25-30 év körüli nő fejét és kezeit levágták.

A szóban forgó drogkartell eredetileg az erőszakos bűncselekményektől sújtott nyugat-mexikói Michoacán szövetségi államban tevékenykedett, mára azonban kiterjesztette ellenőrzését Mexikóváros környékére is.

A fővárost eddig többnyire megkímélték az ország számos térségében elharapózott, kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos erőszakcselekmények, bár itt is előfordulnak súlyos esetek. Tavaly májusban 12 fiatalembert hurcoltak el egy mexikóvárosi klubból, és megölték őket, minden jel szerint az egyik drogbanda emberei.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.