Fogcsikorgató hideg

Elpusztultak az állatkert lakói a zord tél miatt

Hét állat már elpusztult az izraeli Jeruzsálem "bibliai" állatkertjében az évtizedek óta legkeményebb téli időjárás következtében.

2013.12.15 15:25MTI

Két flamingót egy vihar által kidöntött pálmafa csapott agyon, három madár és két fiatal örvös pekari pedig megfagyott a szokatlan hidegben.

Az állatkert szóvivője, Szigalit Herc szerint a disznófélékkel rokon pekarik még túl kicsik voltak ahhoz, hogy átvészeljék a hideget.

A nagyobb emlősök biztonságban vannak fűtött házaikban, az állatkert mindazonáltal meghatározatlan ideig nem fogad látogatókat a nagy hó és a fogcsikorgató hideg miatt.

Az 1928-ban alapított jeruzsálemi állatkertben főleg olyan állatokat tartanak, amelyekről már a Biblia is említést tesz.

A modern Izrael történetének legnagyobb hóvihara sújtott le a hétvégén Jeruzsálemre, amelyet félméteres hó szakított el a külvilágtól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.