"Kockázatot jelenthettek volna"

Megszökött öt farkas egy brit állatkertből - hármat lelőttek

Megszökött öt farkas a colchesteri állatkertből, három állatot elővigyázatosságból lelőttek a gondozók.

2013.11.27 05:30MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

A délkelet-angliai állatkert illetékesei kedd délután közölték, hogy a negyedik állatot altató lövedékkel elkábították, és visszaszállították, míg az ötödik maga tért vissza a farkasok elkerített élőhelyére.

"Vadállatokról van szó, és egy kiszámíthatatlan helyzetben, kockázatot jelenthettek volna a látogatókra" - magyarázta közleményében az állatkert azt, miért kellett kilőni a három másik állatot.

Az illetékesek hozzátették, nem tudják miként sérülhetett meg a farkasok élőhelyét körülvevő kerítés, amelyet naponta rendszeresen ellenőriznek.

A gondozók vették észre kedd reggel a sérült kerítést, és azt, hogy a hat farkas közül öt megszökött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.