Iskolai lövöldözés

A tanár lehetett a célpont - de ő megúszta

Feltehetően egy tanárán akart bosszút állni az a tanuló, aki vadászpuskával két osztálytársát megsebesítette, majd öngyilkosságot követett el pénteken a Colorado állambeli Centennial (Denver egyik elővárosa) Arapahoe középiskolájában.

2013.12.14 14:47MTI
Sokk a helyszínen (Fotó: MTI)

Grayson Robinson, az Arapahoe megyei seriff kijelentette, hogy a támadó célpontjaként feltételezett tanárnak sikerült elmenekülnie. A fegyveres által megsebesített diákok egyikét, egy 15 éves lányt súlyos állapotban kórházban kezelik.

A támadó nevét és indítékát a hatóságok nem hozták nyilvánosságra. Holttestére az egyik tanteremben bukkantak rá. Az iskolában a seriff szerint két Molotov-koktélt is találtak.

Az incidens a hatóságok közlése szerint 14 percig tartott. A tanintézményt, amelyet 2100 diák látogat, a rendőrök körülvették, majd kiürítették, a környékbeli iskolákat pedig bezárták.

A támadás helyszíne mintegy 13 kilométerre található attól a columbine-i középiskolától, ahol 1999. április 20-án két felfegyverkezett tanuló 13 embert megölt, további 24-et pedig megsebesített, és mintegy 20 kilométerre Aurora denveri elővárostól, amelynek egy mozitermében egy Batmannek öltözött ámokfutó 12 embert megölt, további 70-et pedig megsebesített 2012. július 20-án.

A centenniali lövöldözés egy nappal a Connecticut állambeli Newtownban elkövetett iskolai mészárlás első évfordulója előtt történt. Tavaly december 14-én egy ámokfutó 10 perc alatt húsz kisgyereket és hat felnőttet lőtt agyon a Sandy Hook általános iskolában. A tragédia az egész országot sokkolta. Hatására több államban megszigorították a lőfegyverhez jutás és a fegyvertartás szabályait, ám a Barack Obama elnök által ugyanezzel kapcsolatban kezdeményezett szövetségi törekvések zátonyra futottak.

A rendőrség szerint a legújabb coloradói lövöldözésnek nincs köze a newtowni mészárláshoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.