Iskolai lövöldözés

Fegyveres őröket akar az iskolákhoz az amerikai fegyvertartók szövetségének vezetője

Az iskolák fegyveres védelmének bevezetését sürgette pénteken Wayne LaPierre, az amerikai fegyvertartók szövetsége, a National Rifle Association (NRA) vezetője.

2012.12.21 18:30MTI

A legerősebb amerikai fegyverlobbi főnöke elutasította a fegyvertartás szabályainak megszigorítását, amit Barack Obama elnök helyezett kilátásba, miután múlt pénteken egy connecticuti iskolában egy fegyveres ámokfutó megölt húsz 6-7 éves tanulót és hat felnőttet.
   
Obama Joe Biden alelnököt bízta meg, hogy fogja össze a fegyverhez jutás és fegyverbirtoklás ellenőrzésével kapcsolatos kormányzati munkát, amely különös figyelmet kapott a connecticuti tragédia után. Az alelnöknek már januárban javaslatokat kell tennie, s elképzelhető, hogy az amerikai Kongresszus már jövőre jogszabályt alkot a fegyverellenőrzésről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.