Iskolai lövöldözés

Tömeges aláírással sürgetik az Obama-kormányt a fegyverhez jutás szigorítására

Több mint 145 ezer ember írta alá az Egyesült Államokban helyi idő szerint hétfő délig azt a petíciót, amelyben lakossági kezdeményezésre, a pénteki connecticuti iskolai tragédia nyomán a lőfegyverek forgalmazásának szigorítását sürgetik Barack Obama amerikai elnöknél.

2012.12.17 21:00MTI

A Fehér Ház honlapján is aláírható beadványban azt követelik, hogy a kormányzat haladéktalanul "kezelje" a fegyverhez jutás témakörét, azaz "nyújtson be törvényjavaslatot a Kongresszusnak".
   
Az amerikai jogszabályok szerint az elnöknek már 25 ezer aláírás esetén reagálnia kell a petíciókra.
   
A Connecticut államban fekvő Newtown Sandy Hook általános iskolájában múlt pénteken 20 gyermeket és hat felnőttet lőtt agyon a 20 éves Adam Lanza, aki aztán magával is végzett.
   
Obama vasárnap ismét megígérte: azon fog munkálkodni, hogy a jövőben ilyen tragédiák ne fordulhassanak elő. Terveit azonban mindeddig nem részletezte.
   
Az említetten kívül két másik petíciót is intéztek az elnökhöz a témában. Az egyik - amelyet eddig 29 ezer ember írt alá - szigorú törvényeket követel a fegyverekről. A másik - 14 ezer aláírással - a lőfegyverek szigorúbb ellenőrzésére szólít fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.