Emberéletben nem esett kár

Felgyújtották a volt görög miniszterelnök nyaralóját

Felgyújtották pénteken Kosztasz Szimitisz volt görög miniszterelnök Athén környéki nyaralóját. A tűz kárt okozott az épületben, de nem égett le, és emberéletben nem esett kár.

2013.12.13 13:32MTI
MTI

A tettes vagy tettesek gyújtószerkezetet dobtak a nyaraló nappalijába, és a tűz átterjedt a konyhába az Ágio Teodoroj helységben lévő házban.

A nyaralóban nem tartózkodott senki. Egy meg nem nevezett rendőrségi tisztségviselő közlése szerint egy elem, egy kapcsoló és egy gyúlékony folyadékot tartalmazó edény maradványait találták a helyszínen. Egyelőre senki nem jelentkezett a gyújtogatás elkövetőjeként.

Szimitisz a szocialista PASZOK párt vezetője volt, és 1996-2004 között töltötte be a miniszterelnöki posztot. Hivatali ideje alatt lépett be Görögország az eurózónába.

Az ország hat év óta mély gazdasági válságban van, aminek hatására a lakosság haragja a külföldi hitelezők és a hazai politikai elit ellen fordult, mert azzal vádolják őket, hogy ők vitték a csőd szélére az országot. Az utóbbi években több kisebb terrortámadást is elkövettek politikusok, illetve politikai intézmények ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.