Hagyják el a Függetlenség terét!

Klicsko elküldte a nőket és gyerekeket

A kijevi Függetlenség terének elhagyására kérte a nőket és a gyerekeket Vitalij Klicsko ökölvívó, az ellenzéki Ütés (UDAR) párt elnöke a rohamrendőrök mozgósításáról szóló értesülések miatt.

2013.12.09 14:22MTI
MTI

Helyszíni jelentések szerint a rohamrendőrök, akik több irányból indultak meg autóbuszokkal a tüntetések központi helyszíne felé, elkezdték körbevenni a Majdant, a Függetlenség terét.

Feltételezések szerint nem kizárt, hogy rohamra készülnek a tüntetők által melegedőnek elfoglalt épületek, közöttük a városháza ellen. Egy másik feltételezés szerint a kormányzati negyed megtisztítására készülnek a hatóságok. A parlament, a kormány, illetve az elnöki hivatal épületéhez vezető utcákat vasárnap szállták meg a több százezres demonstráción résztvevő, hatalomváltást követelő tüntetők.

Az ellenzék másik vezetője, Arszenyij Jacenyuk, a Julija Timosenko mögött álló Haza (Batykivscsina) párt frakcióvezetője kijelentette, hogy az ellenzék megvédi a Majdant, és ellenáll a különleges rendőri alakulatok támadásának. Közben a főtérnél lévő három metróállomást állítólag bombariadó miatt zártak le a hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.