Ban Ki Mun szerint nyugalomra van szükség

Ukrajna - Az ENSZ-főtitkár nyugalomra int

Nyugalomra intette az ukrajnai válságban érintett feleket Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár hétfőn, és egyúttal a tüntetők jogainak tiszteletben tartására szólította fel a kijevi kormányt.

2013.12.03 01:29MTI

"A főtitkár figyelemmel követi az ukrajnai eseményeket" - hangsúlyozta Ban Ki Mun szóvivője, Martin Nesirky.

"Az ENSZ-főtitkár türelemre és visszafogottságra int minden felet, hogy ne legyen újabb erőszak, és egyúttal a szólásszabadság és a békés gyülekezés jogának tiszteletben tartására szólít fel"- tette hozzá.

A világszervezet első embere "minden érintettet valódi párbeszédre biztat, hogy az ukránok megegyezhessenek arról, milyen utat kell követnie országuknak" - mondta.

Kijev beismerte: Moszkva nyomására döntött úgy, hogy lemond a társulási megállapodás aláírásáról az Európai Unióval. Ez a döntés mélységesen felháborította az ukrán ellenzéket, amely hatalmas tüntetéseken adott hangot véleményének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.