Sok halott, sebesült

Aknavetőgránátok csapódtak be egy damaszkuszi mecset közelében

Aknavetőgránátok becsapódása miatt négy ember meghalt és huszonhat megsebesült pénteken Damaszkusz történelmi negyedében az Omajjád-mecset előtt.

2013.11.29 17:17MTI

A tüzérségi támadás akkor történt, amikor a muzulmán hívők hagyományosan heti imára gyűlnek össze a mecsetekben. Az Omajjád-mecset környékét nem először érte ilyen támadás: tíz napja egy repeszgránát találta el a muzulmán vallási központ falát.

Akkor senki sem halt meg, de több ember megsebesült. Az utóbbi hónapokban rendre aknavetős és rakétatámadások érik a szíriai főváros történelmi központját és olyan részeit, ahol számos nagykövetség és szíriai kormányhivatal van.

A gránátokat Damaszkusz környékéről, a szíriai felkelők kezén lévő külvárosokból lövik ki. Csütörtök délután Oroszország damaszkuszi nagykövetségét érte aknavetős támadás. Abban egy szíriai meghalt, további kilencen megsebesültek

Oroszország, amely Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszerének egyik legfőbb szövetségese, folyamatosan bírálja a Nyugatot, amiért az támogatást nyújt az Aszad megdöntéséért harcoló lázadóknak a bő két és fél éve tartó, mára már több mint százezer ember életét kioltó szíriai polgárháborúban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.