Uniós munkavállalók

Cameron kontra Andor: tovább tart a szkander

Cameron José Manuel Barroso európai bizottsági elnöknek panaszkodott csütörtök este a vilniusi EU-csúcstalálkozón, és erről pénteken számolt be Twitter-üzenetben.

2013.11.29 12:30MTI

David Cameron brit miniszterelnök "nagyon helytelennek" nevezte az Andor László európai biztos által megfogalmazott bírálatot arra vonatkozóan, hogy kormánya szigorítani akarja a külföldi európai uniós munkavállalók jogosultságát a brit szociális ellátáshoz.

Cameron José Manuel Barroso európai bizottsági elnöknek panaszkodott csütörtök este a vilniusi EU-csúcstalálkozón és erről pénteken számolt be Twitter-üzenetben.

"Nagyon helytelen, hogy nem választott tisztségviselők bírálják a jogos aggodalmak felvetését" - írta a brit kormányfő.

Cameron Downing Street-i hivatalának szóvivője ehhez hozzátette: "Ha választott európai vezetők valódi és lényegi aggályaikat hangoztatják egy olyan ügyben, amely érinti az embereket, akkor nem helyes, hogy más tisztségviselők vita nélkül elutasítják ezeket".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.