Házilag készített

Amerikai támaszpontnál robbantak rakéták Japánban

A rendőrség acélcsöveket, vezetékeket és akkumulátorokat talált a helyszínen.

2013.11.29 07:56MTI

Két, házilag készített rakéta robbant fel csütörtök éjszaka Japánban egy amerikai légitámaszpont közelében, de nem okoztak kárt - közölte pénteken a rendőrség.

Az incidens csütörtök éjjel fél 12 körül zajlott le a Jokota légi bázis közelében. A lakosság hallotta a robbanásokat. A rendőrség acélcsöveket, vezetékeket és akkumulátorokat talált a helyszínen. Károk nem keletkeztek - mondta a tokiói rendőrség szóvivője.

A tettért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget, de a rendőrség szélsőbaloldali aktivistákra gyanakszik. Az egyik ilyen irányzatú csoport vezetőjét csütörtökön tartóztatták le, és a sikertelen támadás megtorlásnak tűnik. Négy évvel ezelőtt volt már hasonló incidens, akkor a "forradalmi munkásfrakció" ellen folyt rendőrségi vizsgálat.

Japánban csaknem 50 ezer amerikai katona állomásozik kölcsönös védelmi szerződés alapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.