Immár kínai-japán vegyestulajdonban

Fordult a kocka: Európa gyárt a kínai piacra

Elektromos autókat készítene a leállt, majd hétfőtől újrainduló Saab.

2013.11.28 18:55MTI
A kínai-japán NEVS elnöke, Mattias Bergman, az újraindított autógyár első SAAB 9-3-as személyautójával a trollhättani üzemben

Hétfőtől ismét gyártanak Saab autókat Svédországban, a Göteborgtól északra fekvő trollhattani üzemben - közölte csütörtökön a hongkongi székhelyű National Electric Vehicle Sweden (NEVS) konzorcium.

A NEVS 2012 szeptemberében az 1947-ben alapított Saab autógyár csődgondnokával kötött megállapodás alapján kizárólagos tulajdonosa lett a csődeljárás tárgyát képező eszközöknek; a trollhattani üzem mellett használatba veheti a Saab 9-3-as típusának technológiai platformját, valamint annak teszt- és fejlesztő létesítményeit is, és használhatja a Saab márkanevet.

A régi-új üzemben egyelőre benzines, a 2011-ben bemutatott Saab 9-3-as típuson alapuló autók fognak legördülni a szalagról, de az eredeti elképzelés szerint jövő év márciusától elektromos autókat gyártanának Trollhattanban a kínai piacra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.