Tengeri tragédia

Sokan megsérültek egy Hongkong közeli komphajóbalesetben

Nyolcvan ember sérült meg péntek hajnalban (helyi idő szerint) a Hongkong és Makaó közötti ultra gyors komphajójáraton, amikor a jármű a tengeren "egy azonosítatlan tárgynak ütközött" - közölte a hongkongi tengerészeti minisztérium.

2013.11.28 22:49MTI

"A tengerészeti tárcától kapott tájékoztatás szerint a kompon 80-an sérültek meg, köztük négyen súlyosan" - mondta el a különleges közigazgatási területként Kínához tartozó Hongkong kormányának egyik szóvivője.

Az ütközés térségben lévő egyik kis sziget közelében történt. A szóvivő szerint a baleset után a komphajó vissza tudott térni a Hongkong központjában lévő kikötői terminálok egyikébe, ahol már tucatnyi mentőautó várta a sérülteket.

Tavaly október 1-jén 39 halálos áldozatot követelt két hajó ütközése Hongkongtól három kilométerre keletre, ami a megelőző több mint 40 év legnagyobb hajószerencsétlensége volt a térségben.

Az akkor balesetet szenvedett hajók egyikén a hongkongi elektromos művek alkalmazottai és családtagjai tartózkodtak összesen 124-en, hogy a tengerről nézhessék meg a kínai nemzeti ünnep alkalmából tartott tűzijátékot. A hajó az ütközés után azonnal elsüllyedt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.