Elrabolhatták

Előkerült a Kairóban eltűnt német író

Újra felbukkant kedden Kairóban az az iszlámbíráló német író, akit a hatóságok feltételezése szerint a hét végén elraboltak az egyiptomi fővárosban.

2013.11.26 22:11MTI

A youm7 nevű egyiptomi hírportál az író családjára hivatkozva számolt be Hamed Abdel Samad előkerüléséről. Samadot a rendőrség kikérdezi eltűnéséről.

Az egyiptomi születésű, német állampolgárságú Abdel Samad műveiben rendszeresen bírálta az iszlám politikai ideológiáját és a vallás modern értelmezését szorgalmazta.

A youm7 hétfőn az író bátyjára, Mahmudra hivatkozva számolt be arról, hogy a férfi vasárnap délután a kairói al-Azhar park közelében eltűnt. A publicista előzőleg telefonon azt mondta a bátyjának, úgy érzi, hogy követik.

Az elmúlt hónapokban egyiptomi iszlamisták halálosan megfenyegették az írót. A rendőrség Abdel Samad eltűnése után nyomozást indított ismeretlen tettes ellen emberrablás gyanújával.

Egy tisztségviselő azt mondta: nem zárható ki, hogy szélsőségesek felelősek az író eltűnéséért. Bátyja azonban később egy televízióműsorban azt is mondta: nem tartja kizártnak, hogy egy üzleti vita áll testvére eltűnésének hátterében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.