Magyar segítség

Adomány szír menekült gyermekek oktatására

Hatszáz szír menekült gyermek egyéves oktatását fedezi az az adomány, amelyet egy libanoni iskolába juttatott el a magyar olajipari vállalat.

2013.11.24 21:30MTI
A gyerekek vannak a legrosszabb helyzetben

A MOL-csoport 120 ezer dollár (26,4 millió forint) értékű támogatást ajánlott fel a menekült szír gyermekek oktatására a 2013-2014-es tanévben - áll a cég vasárnapi közleményében.

Az adomány átadása alkalmából Takács Szabolcs, a Külügyminisztérium politikai igazgatója, Ferencz I. Szabolcs, a MOL-csoport társasági kapcsolatok ügyvezető igazgatója és Áldott Zoltán, az INA elnöke tett látogatást a szír határ közelében fekvő libanoni majdal-anjari iskolában.

Ferencz I. Szabolcs elmondta: fontos feladatuknak tekintik azon helyi közösségek támogatását, amelyek a vállalat működési területén találhatók.

A magyar olajipari cég 2012 februárjában, a nemzetközi kötelezettségeinek eleget téve kivonult Szíriából, a közlemény szerint azonban bízik benne, hogy ha a térségben stabilizálódik a helyzet, ismét folytatni tudja majd ott üzleti tevékenységét.

Takács Szabolcs az adomány átadásán megjelentek előtt hangsúlyozta, hogy a béke eljöveteléig a szír emberek sürgős segítségnyújtásra szorulnak. "Nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a rászorulók nagy része gyermek, akik számára a legfontosabb, hogy folytathassák tanulmányaikat" - fűzte hozzá a külügyminisztériumi igazgató.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.