Titkos adatgyűjtés

Egyre kritikusabbak az amerikaiak Snowden kiszivárogtatásaival szemben

A közvélemény-kutatás kitért arra is, hogy miként ítélik meg az emberek Barack Obama elnöknek az üggyel kapcsolatos szereplését. A válaszadók mindössze 35 százaléka vélekedett úgy, hogy Obama jó munkát végzett.

2013.11.22 07:11MTI

Egyre kritikusabban szemlélik az amerikaiak Edward Snowdennek, a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt informatikusának a titkos adatgyűjtéssel kapcsolatos kiszivárogtatásait.

Ez tűnt ki abból a felmérésből, amelyet a The Washington Post című lap és az ABC televízió végzett.

A közvélemény-kutatás helyi idő szerint csütörtökön nyilvánosságra hozott adatai szerint minden tíz amerikai állampolgár közül hat azon a véleményen van, hogy Snowden tette ártott az ország nemzetbiztonságának.

A felmérésből kitűnt, hogy júliushoz képest 11 százalékkal nőtt azoknak a száma, akik így gondolkodnak a kiszivárogtatásokról.

A közvélemény-kutatás kitért arra is, hogy miként ítélik meg az emberek Barack Obama elnöknek az üggyel kapcsolatos szereplését. A válaszadók mindössze 35 százaléka vélekedett úgy, hogy Obama jó munkát végzett. A megkérdezettek több mint a fele annak a nézetnek adott hangot, hogy az elnök nem őszinte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.