Ügyvédje szerint

Snowden elveszítené menekültstátusát, ha elhagyná Oroszországot

Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) Moszkvába menekült volt informatikusa elveszítené ideiglenes menekültstátusát, ha elhagyná Oroszországot.

2013.11.01 17:05MTI
Edward Snowden (Fotó: MTI)

Újságírók arról kérdezték Anatolij Kucserenát, hogy védence tehet-e tanúvallomást Németországban. A német kancellár mobiltelefonjának feltételezett amerikai megfigyelésével foglalkozó berlini parlamenti vizsgálóbizottság meg szeretné hallgatni az adatgyűjtési botrányt kirobbantó Snowdent.

"A jelenleg hatályos orosz törvények szerint nem hagyhatja el országunkat, ellenkező esetben elveszítené az ideiglenes menekültstátust" - jelentette ki ügyvédje Snowden esetleges németországi utazásával kapcsolatos kérdésre válaszolva. "Ha valamilyen országnak kérdései vannak, elküldheti, és Snowden majd eldönti, mit tesz velük" - tette hozzá az ügyvéd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.