Atomkérdés

Kerry az iráni urándúsításról: ezt nem oldjuk meg az első lépésben

"A kezdeti szakaszában vagyunk annak a meghatározásában, hogy létezik-e vagy sem olyan első lépés, amelyet megtehetnénk, és biztosíthatom önöket, hogy ezt (az urándúsítás jogának kérdését) nem oldjuk meg az első lépésben, bármilyen legyen is az".

2013.11.20 22:48MTI
Fotó: MTI

Az Iránnal megkötendő köztes megállapodás, amelyről a jelenlegi genfi tárgyalások folynak, nem rendelkezik arról, hogy Teheránnak legyen-e joga az urándúsításhoz - jelentette ki szerdán John Kerry amerikai külügyminiszter. Kerry rámutatott: a tárgyalásoktól függ, hogy mit engedélyeznek majd egy országnak (Iránnak) a szabályok keretei között. "A kezdeti szakaszában vagyunk annak a meghatározásában, hogy létezik-e vagy sem olyan első lépés, amelyet megtehetnénk, és biztosíthatom önöket, hogy ezt (az urándúsítás jogának kérdését) nem oldjuk meg az első lépésben, bármilyen legyen is az" - mondta az amerikai diplomácia vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.