Ismét akcióban az al-Shabaab

Iszlamisták megtámadtak egy rendőrőrsöt Szomáliában, halottak

Iszlamista fegyveresek megtámadtak egy rendőrkapitányságot Szomália északi részén kedden, a behatolók tüzet nyitottak az épületben tartózkodó rendőrökre és civilekre, legkevesebb tíz ember életét vesztette.

2013.11.19 14:45MTI
Mogadishu északi külvárosainak látképe látható egy szálloda kilőtt ablakán keresztül

A Baldweyne-ben kedd reggel indított támadást az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal kapcsolatban álló al-Shabaab szomáliai iszlamista milícia vállalta magára. A szervezet szóvivője elmondta a Reuters hírügynökségnek, hogy a támadók közül soknak sikerült sértetlenül elmenekülnie.

Az Afrikai Unió békefenntartói és a szomáliai fegyveres erők tagjai körbevették a kapitányságot, és tüzet nyitottak. Szem- és fültanúk szerint ekkor abbamaradt a lövöldözés az épület belsejében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.