Szíria

Tábornokokat öltek pokolgéppel, meghalt a szír ellenzék egyik parancsnoka

Haraszta Damaszkusz egyik északkeleti külvárosa, ahol front húzódik a kormányerők és a lázadók között. Utóbbiak soraiban sok a szent háborút, a dzsihádot vívó szélsőséges iszlamista harcos.

2013.11.18 08:52MTI
Fotó: MTI, archív

Damaszkusz közelében 31 katona, köztük tábornokok vesztették életüket a lázadók robbantásos merényletében - közölték ellenzéki források vasárnap este.

"Három tábornok és egy dandártábornok van a 31 katona között, aki a harasztai támaszponton halt meg, amikor pokolgép robbanása összedöntött egy épületet" - közölte a Szíriai Emberi Jogok Megfigyelő Központja (OSHD) nevű, londoni székhelyű civil szervezet. Hivatalos forrás nem erősítette meg az értesülést.

A fegyveres lázadók egyik szóvivője azt közölte az interneten, hogy a Szabad Szíriai Hadsereg Dera al-Aszima nevű brigádja hajtotta végre a merényletet, amelyet már tíz nappal ezelőtt kiterveltek. Feltöltöttek a világhálóra egy videofelvételt is, amelyen az ötszintes épület látható a robbantás pillanatában. Azt nem lehet viszont megállapítani belőle, hogy voltak-e emberek a házban vagy közelében.

Haraszta Damaszkusz egyik északkeleti külvárosa, ahol front húzódik a kormányerők és a lázadók között. Utóbbiak soraiban sok a szent háborút, a dzsihádot vívó szélsőséges iszlamista harcos.

Meghalt Abdel-Káder Száleh, a szíriai lázadók egyik kiemelkedő vezetője - közölték aktivisták hétfőn, hozzátéve, hogy ez súlyos csapást jelent a Bassár el-Aszad rezsimje ellen küzdő fegyveres ellenzéknek.

Száleh, aki a Katar által támogatott at-Tauhíd Iszlamista Brigádok vezetője volt, csütörtökön súlyosan megsebesült egy légitámadásban Aleppóban. Egy török kórházban ápolták, de életét vesztette.

A támadást az Aszad elnökhöz hű erők hajtottak végre a Tauhíd vezetésének egy találkozója ellen, és egy másik parancsnokot a helyszínen megöltek - mondták el ellenzéki források.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.