Olasz politika

Alfano: a jelenlegi olasz kormányt nem szabad megbuktatni

Angelino Alfano, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) volt főtitkára azért nem követi a Silvio Berlusconi újraindította Forza Italiát, mivel kormánybuktatást és előrehozott választásokat szorgalmaznak.

2013.11.16 18:41MTI
MTI

Fájdalmas és keserű elhatározásnak nevezte a Silvio Berlusconi vezette jobbközéppel való szakítást Angelino Alfano a külföldi tudósítók szövetségének római székházában szombaton tartott sajtótájékoztatóján, ahol elmagyarázta, miért döntött úgy, hogy saját frakcióval folytatja a politizálást.

Alfano hangsúlyozta: a mostani nagykoalíció megbuktatása távlat nélküli és káoszhoz vezet. Jelenleg nem új kormányra, új jobbközépre van szükség. Hozzátette: a Szabadság Népe mind az öt eddigi minisztere belépett a péntek este alakult Új Jobbközép (NCD) parlamenti frakcióba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.