Módosításra várva

Románia nem mond le a verespataki beruházásról

Üdvözölte a verespataki aranybánya megnyitását tervező Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) a román parlamenti különbizottságnak azt a jelentését, amely elutasította a beruházást elősegítő törvénytervezetet, de magát a projektet nem vetette el végleg.

2013.11.12 11:32MTI
Aranyat akarnak

A Mediafax hírügynökség által idézett dokumentum szerint a vállalat úgy véli, hogy "szakmai és átfogó" jelentést készített a bizottság, és méltányolja annak következtetéseit, illetve várja a bányatörvény mielőbbi módosítását, hogy 2014 első felében elkezdhesse a beruházást.

A román parlament különbizottsága ugyan elutasította hétfőn a kormány Verespatak-törvénytervezetét, de a bizottsági jelentésből, valamint Victor Ponta miniszterelnök nyilatkozatából egyaránt kiderült, hogy Románia nem mond le a beruházásról. Amennyiben a módosítandó új általános bányatörvény támasztotta követelményeknek megfelel majd az RMGC projektje, megvalósítható a beruházás - magyarázta Ponta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.