Verespatak

Tüntetők rongálták meg a román kulturális miniszter autóját

Körülvették és megrongálták a román kulturális miniszter gépkocsiját a verespataki bányaberuházás engedélyezése ellen tiltakozó tüntetők csütörtök este Bukarestben, az incidensben Daniel Barbu tárcavezető nem sérült meg.

2013.10.17 22:01MTI
Fotó: MTI

Daniel Barbu egy kulturális rendezvényen vett részt egy óvárosi kávéházban, amikor a beszélgetést megzavarták a terembe behatoló tüntetők, akik a verespataki beruházás elleni jelszavakat kiabáltak és lemondását követelték.

Távozáskor, miután a miniszter beült gépkocsijába, a hangoskodók ütni kezdték a járművet, egyikük pedig - vélhetően kővel - betörte a hátsó ablakot. Rövid dulakodás után a demonstrálókat a rendőrség visszaszorította és a miniszter távozott. Barbu néhány hete úgy nyilatkozott: a verespataki kulturális örökséget nem veszélyezteti a tervezett bánya-beruházás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.