Megállapodtak

Megépítik a Déli Áramlat szerbiai szakaszát

A Gazprom vezérigazgatója és a szerb miniszterelnök hétfőn megegyezett a Déli Áramlat gázvezeték szerbiai szakasza építésének elkezdéséről.

2013.11.11 20:16MTI

"A Déli Áramlat gázvezeték építése november 24-én veszi kezdetét" - írja a Gazprom vezérigazgatója, Alekszej Miller és Ivica Dacic szerb miniszterelnök hétfői megbeszélését követően kiadott szerb kormányközlemény.

Az Ukrajna megkerülésével orosz gázt az európai piacra szállító Déli Áramlat gázvezetéket előreláthatólag 2015 decemberében helyezik üzembe.

A vezeték évente 63 milliárd köbméter földgázt lesz képes eljuttatni az európai fogyasztókhoz Bulgária, Szerbia, Magyarország, Szlovénia és Ausztria területén az olaszországi elosztó terminálhoz vezető nyomvonalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.