Zafdar Rahmatábádi

Agyonlőtték az iráni ipari miniszterhelyettest

Az utóbbi hetekben a korábbiaknál több támadást követtek el Iránban katonai, illetve tartományi közigazgatási tisztségviselők ellen, de több éve nem volt arra példa, hogy megöltek volna magas rangú kormánytisztviselőt.

2013.11.11 07:18MTI

Egy ismeretlen támadó agyonlőtte vasárnap este Teheránban az iráni ipari miniszterhelyettest.

Zafdar Rahmatábádival két lövés végzett: az egyik a fején érte, a másik a mellkasán, amikor beszállt az autójába a főváros keleti részén - adta hírül az IRNA iráni hírügynökség szemtanúkat idézve. A rendőrség közlése szerint a tettes a gépkocsiban ült, úgy adta le a lövéseket, és előtte valószínűleg szót váltott a miniszterhelyettessel.

Az utóbbi hetekben a korábbiaknál több támadást követtek el Iránban katonai, illetve tartományi közigazgatási tisztségviselők ellen - a múlt héten például terroristák agyonlőtték egy Afganisztánnal határos város ügyészét - de több éve nem volt arra példa, hogy megöltek volna magas rangú kormánytisztviselőt.

Szisztán-Beludzsisztán szóban forgó ügyészének gyilkosaiként egy szunnita szervezet jelentkezett, és közölték, hogy bosszúból ölték meg őt, amiért a tartományi hatóságok kivégeztek 16 bebörtönzöttet. Az igazságszolgáltatás arra reagálva végezte ki az illetőket, mert szunnita szélsőségesek megöltek 14 iráni határőrt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.