Lebuktak az "emberrablók"

Emberrablást hazudtak és váltságdíjakat szedtek be

Vádat emeltek az Egyesült Államokban négy ember ellen, akik 5 év alatt összesen félmillió dollárnál is többet csaltak ki az országba bevándorolt külföldiek hozzátartozóitól azzal a mesével, hogy rokonaikat elrabolták és fogva tartják.

2013.11.09 10:52MTI

Virtuális emberrablásokról volt szó, hiszen a valóságban senkit nem ejtettek foglyul és a csalók még csak azt sem tudták, kiket hívnak fel a váltságdíjért - derül ki a vádiratból.

A tettesek Mexikóban lakó amerikai állampolgárok. San Diego-i telefonszámokat használva naponta esetenként több ezer embert hívtak fel találomra, elsősorban Washington körzetében, és a hívottaknak azt hazudták, hogy hozzátartozójuk náluk van, szabadon engedéséért pedig postán fizetniük kell ezer és háromezer dollár közötti összegeket. Azért választották a főváros térségét, mert ott sok közép-amerikai bevándorló él, akik otthon maradt rokonaikról kevés hírrel rendelkeznek.

A valóságban meg nem történt, virtuális emberrablás módszere nem ismeretlen Latin-Amerikában. Különösen olyan országokban lehet jövedelmező, ahol magas a bűnözési arány, mint Brazília vagy Mexikó, mert ott az emberek könnyebben elhiszik a csalóknak, hogy családtagjaikat elrabolták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.