Drogcsempészés, emberrablás, zsarolás

Fogságban a 15 éves kolumbiai bandavezér

A kolumbiai hatóságok fogságba ejtették az egyik leghírhedtebb bűnbanda, a Los Rastrajos vezérét, a 15 esztendős Tin-Tint.

2013.09.18 07:24MTI

A korát tekintve még gyermeknek mondható bandavezért - aki a hírek szerint rettegésben tartotta a kolumbiai Choco városát és környékét - helyi idő szerint kedden tartóztatta le egy különleges egység.

A hatóságok azzal gyanúsítják őt, hogy felelősség terheli több gyilkosság, kínzások, valamint emberrablások miatt. A 15 esztendős Tin-Tin a hírek szerint Európa egyik leghíresebb képregénye, a belga Georges Rémi Tintin kalandjai című, a világ számos országában könyv formájában megjelent képregény után kapta becenevét.

A regény főhőse egy tizenéves kamasz, aki ugyanakkor a felnőttek tulajdonságaival rendelkezik, így tud autót, sőt repülőgépet vezetni és fegyvereket használni. A kolumbiai különleges egység szóvivője szerint Tin-Tin esete azt bizonyítja, hogy a kolumbiai bűnszervezetek kiskorúakat is használnak bűncselekmények végrehajtására.

A 15 éves bandavezér által irányított Los Rastrajos kábítószer-csempészésre, emberrablásra és zsarolására "szakosodott".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.