Újabb kompromittáló videó

Részegen gyilkossággal fenyegetőzött Toronto polgármestere

Gyilkossággal fenyegetőzött - saját bevallása szerint részegen - egy csütörtökön nyilvánosságra hozott, újabb kompromittáló videón Rob Ford, Toronto polgármestere.

2013.11.07 20:50MTI

Az elsőként a The Toronto Star napilap, majd a kanadai televízió által is bemutatott, 80 másodperces felvételen az erősen felindult és sűrűn káromkodó Ford egy ismeretlen, nem jelen lévő személyt azzal fenyegetett meg, hogy agyonveri.

A képsorok egy szobában készültek, egy falitükör visszatükröződésében, valószínűleg egy mobiltelefon segítségével. A videót elsőként megosztó napilap elismerte: nem ismeretes, hogy Ford fenyegetőzései kivel kapcsolatban és milyen szövegkörnyezetben hangzottak el.

A felvételből nem derült ki, hogy a politikus ki vagy kik előtt beszélt. Kanada legnagyobb városának polgármestere bocsánatot kért a videofelvételért, amely szerinte "nagyon, nagyon részeg" állapotban ábrázolja őt.

"Ez nagyon zavarba ejtő, nem is tudom, mit mondjak" - mondta csütörtökön a sajtó munkatársainak a polgármester. "Remélem, hogy önök közül senki sem kerül majd ilyen állapotba" - tette hozzá. Rob Ford kedden azt kényszerült beismerni egy hasonlóan kínos videó hatására, hogy crack kokaint szívott.

A polgármester először májusban került a bírálatok kereszttüzébe, amikor a The Toronto Star a Gwaker.com online pletykamagazin bemutatta azt a felvételt, amelyen egy üvegpipából éppen cracket szív.

A "sajtójelentésekkel összhangban álló" felvétel a múlt héten a rendőrség birtokába jutott, amely nyomozást folytat Ford egyik kábítószeres ügyekbe keveredett barátja ellen, aki alkalomadtán fuvarozni is szokta a politikust.

A kábítószer-élvezetéről készült videóval kapcsolatban Toronto első embere ugyancsak részegségre hivatkozott. Figyelemre méltó, hogy a tisztségébe függetlenként 2010-ben megválasztott Rob Ford népszerűsége a botrány kirobbanása után 5 százalékponttal, 44 százalékra nőtt.

A politikus a crack-üggyel kapcsolatban visszautasította, hogy lemondjon, mi több, bejelentette, hogy jövőre ismét versenybe száll Kanada legnagyobb városának polgármesteri címéért.

A crack a kokain egyik származéka, a kábítószer hevítéssel elpárologtatott szabad formája, amely az eredeti kábítószernél még erősebb és veszélyesebb. Nincs olyan gyógyszer, amely a crackről való leszokást segítené.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.