Legalább egy ember meghalt

Egy pártbizottsági épület mellett robbantottak Észak-Kínában

Legkevesebb egy halálos áldozata és nyolc sérültje van az észak-kínai Sanhszi tartomány székhelyén, a kommunista párt tartományi pártbizottságának épülete előtt történt szerda reggeli robbanásoknak.

2013.11.06 07:29MTI

A Beijing Youth Daily című lap mikroblogján szereplő helyszíni információ szerint Tajjuanban egymást követően összesen hét robbanás volt hallható.

A tartományi kormányzat honlapján arról tájékoztatott, hogy ezeket kisebb pokolgépek okozták, a helyszínen fém csapágygolyókat találtak. A sérültek közül egynek az állapota súlyos.

A központi televízió beszámolója szerint a több száz méterre is hallható robbanások következtében mintegy húsz autó megrongálódott. A CCTV úgy tudja, a robbanószerkezeteket a környező virágágyásokba rejtették.

A helyszínt a rendőrség lezárta. Pekingben alig több mint egy hete egy terepjáróval követtek el - hivatalos közlés szerint - terrortámadást a főváros szívében, a Tienanmen tér északi részén. Egy városi terepjáró a tömegbe hajtott és két embert megölt, negyvenet megsebesített.

Az autó sofőrje és két családtagja nagy mennyiségű benzint lobbantott lángra, mindhárman meghaltak.

A Sanhszi tartományi robbantás gyanúsítottjáról, illetve a lehetséges indítékokról egyelőre nem közöltek részleteket, de Kínában időről-időre előfordulnak a hivatalok elleni, közterületi merényletek, nem ritkán öngyilkos robbantások olyanok részéről, akik hosszú ideje hiába próbálták már rendezni a hatóságokkal panaszos ügyeiket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.