Távol-Kelet

Kínai-indiai közös hadgyakorlat

Tíznapos közös terrorellenes gyakorlatot kezdett a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban kedden a kínai és az indiai hadsereg.

2013.11.05 17:45MTI

Jang Csin-san kínai altábornagy fő célkitűzésként a két hadsereg közötti együttműködés erősítését említette. Mindkét részről hangsúlyozták, hogy a terrorizmus globális fenyegetés, és a két országnak hasonló veszélyekkel kell szembenéznie.

A kínai külügyminisztérium úgy értékelte, hogy az indiai-kínai kapcsolatokban az év elejétől új szakasz kezdődött. A nyilatkozat szerint a hadgyakorlat a két ország közötti politikai bizalom erősödését fejezi ki.

A szecsuani hadgyakorlatra kevesebb mint két héttel azután kerül sor, hogy az indiai miniszterelnök Pekingben kínai kollégájával megállapodott a határ menti védelmi együttműködés megerősítéséről.

Kína és India első közös gyakorlatát 2007-ben tartotta a délnyugat-kínai Jünnan tartományban, míg a legutóbbi öt éve volt az indiai Belgaumban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.