Egyre nő a gyermekmunka

Sürgős segítségre szorulnak a Libanonba menekült szíriai gyermekek

Több mint 400 ezer, Libanonba menekült szíriai gyermek szorul sürgős segítségre a tél közeledtével.

2013.11.01 22:05MTI
Szíriai menekült gyerekek

Az ENSZ gyermekalapjának közleményét az után adták ki, hogy igazgatója, Anthony Lake találkozott Michel Szulejman libanoni elnökkel és Nadzsíb Mikáti távozó miniszterelnökkel.

A szíriai konfliktus 2011 márciusi kitörése óta egy civil szervezet szerint több mint 120 ezren haltak meg, és több millióan menekültek el otthonukból.

A négymillió lakosú Libanon a fogadta be a legtöbb menekültet - az ENSZ szerint 850 ezret -, a menekültek fele gyermek.

Anthony Lake, aki dicsérte a menekültek érdekében tett libanoni erőfeszítéseket, átfogó fellépést sürgetett annak érdekében, hogy biztosítani lehessen: a gyermekek túlélik a telet.

Törökországtól és Jordániától eltérően, amelyek kevesebb menekültet fogadnak be, Libanon nem engedélyezi menekülttáborok létesítését. Több szíriai megengedheti magának, hogy lakást béreljen, de a sokaknak nem marad más hátra, mint sátrakban élni vidéken vagy az utcákon, és egyre nő a gyermekmunka.

Luciano Calestini, az UNICEF libanoni misszióvezető-helyettese szerint "több mint százezer szíriai gyermek él illegális sátortáborokban", és a tél rendkívül válságos időszak, főként azok számára, akik ilyen helyeken laknak.

Az UNICEF azt szeretné, hogy megfelelő öltözékkel lássák el a gyermekeket, és fűtsék az iskolákat. Az igények kielégítéséhez 125 millió dollárnyi (27 milliárd forint) segélyt kért, amiből eddig 100 millió dollárnyi folyt be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.