Nem kérnek az idomított állatokból

Katalónia betiltaná cirkuszokat

Katalónia ezzel az első spanyol régió, amely betiltaná az idomított állatok fellépéseit a cirkuszi előadásokon.

2013.10.30 20:20MTI

A törvényjavaslatot a barcelonai parlament nagy többséggel jóváhagyta. A képviselők ezt követően amellett szálltak síkra, hogy az érvényben lévő állatvédelmi törvénybe bekerüljön egy cikkely, amely a cirkuszi állatszámokat az északkeleti régió egész területén illegálisnak nyilvánítja.
br> Katalónia 2012 eleje óta az egyetlen régió az országban, ahol tilos a bikaviadal. A katalán nacionalisták és négy baloldali párt sajtóértesülések szerint üdvözölte szerdán a kezdeményezést, mondván, hogy idomítás során az állatokkal visszaélnek és kínozzák őket.
br> Spanyolország több mint 135 városában és községében - ebből 99 katalán - tilos idomított állatokat szerepeltetni a cirkuszokban.
br> A katalán cirkuszszövetség elismerte, hogy az állatok idomításakor előfordulnak visszaélések, ezek azonban csak egyedi esetek és nem szabad általánosítani azokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.