Cirkuszból rohant ki a két tonnás állat

Szökött elefánt taposta halálra az idős férfit

Egy cirkuszi előadás közben tört ki a két tonnás Tanya nevű elefánt a sátorból, majd ámokfutása közben halálra taposta az első útjába kerülő embert, az utcán petanque-ot játszó 84 éves férfit.

2013.09.10 10:26ma.hu

Egy szökött cirkuszi elefánt támadott meg egy idős férfit, aki a súlyos sérüléseit nem élte túl. A Tanya nevű idomított elefánt a Párizstól mintegy 70 km-re lévő Lizy-sur-Ourcq nevű városban lépett fel, de szemtanúk szerint a teltházas nézőtér miatt "mérges és ideges" lett, ezért menekülni kezdett. Ormányával felkapott egy ponyvát és azzal védte magát a körben kifeszített villanypásztortól, áttört két kordonon, amelyek közül az egyik valójában a pótkocsikból kialakított gyűrű volt, és így jutott ki a város nyílt részébe.

Fotó: freedigitalphotos.net (Képünk illusztráció!)

A rendőrségi jelentések szerint az első emberre rátámadott, aki az útjába került, aki egy 84 éves idős férfi volt - épp petanque-ot játszott a barátaival a főtéren. A támadás során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban belehalt azokba. Az áldozat testvére jogi lépéseket készül tenni a cirkusz ellen, amiért nem őrizték megfelelően a hatalmas szörnyet.

Nem ez az első eset, hogy fogságban tartott, emberhez szokott elefántok okoznak tragédiát: 2001-ben és 2007-ben a moszkvai állatkertben ölte meg egy-egy elefánt az idomárját, utóbbi esetben egy nő volt az áldozat, 2005-ben pedig a bécsi állatkertben támadta meg gondozóját végzetesen egy Abu nevű bika.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.