Ragályos vírus

Paralízisjárvány tört ki Szíriában

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden megerősítette, hogy járványos gyermekbénulás tört ki Szíria északkeleti részén.

2013.10.29 12:06MTI

Oliver Rosenbauer, a WHO szóvivője elmondta, hogy a 22 megvizsgált gyermek közül tíznél kimutatták a kórt. A tizenkét másik betegnél Deir-az-Zor településen még várnak a laboratóriumi eredményekre.

Hozzátette, hogy a betegség ragályos, egyik régióból a másikba hurcolhatják be emberi közvetítéssel. Nagy a veszélye annak, hogy elterjedhet a régióban.

A gyermekbénulást okozó poliovírus piszkos kézről vagy tárgyakról a szájon keresztül jut a szervezetbe. A fertőzés legtöbbször tünetmentesen zajlik, ritkán súlyos, maradandó bénulást okoz. Gyakori a halálozás is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.