Lelőtték őket

Újabb gyermekbénulás elleni aktivistákat öltek meg Pakisztánban

A Pakisztán északnyugati részén kezdett gyermekbénulás elleni kampány újabb három aktivistáját megölték szerdán.

2012.12.19 10:59MTI

A fegyveres támadók lelőtték az oltási kampány egyik alkalmazottját és sofőrjét a Pesavarhoz közeli Csárszaddában. Kórházi források szerint egy másik támadás súlyos sebesültje is belehalt sebeibe, így hétfő óta kilencre nőtt a térségbeli kampány halálos áldozatainak száma. Nausera városából is jelentettek hasonló támadásokat. 

Az elkövetők feltehetően tálib lázadók, akik már régóta ellenzik ezt a kormányzati egészségügyi missziót, azt terjesztve, hogy az oltóanyag ártalmas. Pakisztán törzsi területein a szélsőségesek korábban egyértelműen leszögezték azt is, hogy amíg az Egyesült Államok véget nem vet a pilóta nélküli repülőgépekkel végrehajtott támadásainak, nem folytatódhat a kampány. 

Szaghír Ahmed, a tartomány egészségügyi minisztere kedden közölte: a történtek nyomán felfüggesztik a kór visszaszorítására indított missziót. Pakisztán egyike annak a három országnak a világon, ahol a gyermekbénulás továbbra is járványos betegségnek számít. A kórokozó vírus általában az egészségtelen körülmények között élő gyerekeket fertőzi meg, megtámadja az idegeket, és bénulást vagy halált okozhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.