A zongoraművész

ENSZ békekövet lesz Lang Lang

Az ENSZ békekövetévé nevezte ki Lang Lang kínai zongoraművészt hétfőn Ban Ki Mun, a világszervezet főtitkára.

2013.10.29 02:29MTI

New York-i sajtóértekezletén Ban Ki Mun korunk egyik legizgalmasabb és legkiválóbb zenészének nevezte a 31 éves zongoraművészt.

Lang Lang sokkal fontosabbnak nevezte bébeköveti feladatát, mint a zenét, mondván azzal szerte a világon segítséget nyújthat az oktatás révén gyerekek életminőségének javításához.

A kínai zongoraművész már 10 éve az ENSZ Gyermekalapja, a UNICEF jószolgálati nagykövete. Az ENSZ békeköveteként arra fog összpontosítani, hogy elérhetővé tegye az iskolába járást annak az 57 millió iskolás korú gyermeknek, akik különféle okok miatt kimaradnak az oktatásból.

Az ENSZ-nek számos békekövete van, köztük George Clooney és Michael Douglas amerikai színészek, Jane Goodall angol etológus, antropológus, Yo-Yo Ma csellista, Daniel Barenboim argentin-izraeli zongoraművész, karmester, Paulo Coelho brazil író, Midori Goto japán hegedűművésznő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.