Továbbra is helyesli

A francia belügyminiszter büszke a roma lány kitoloncolására

Manuel Valls francia belügyminiszter vasárnapi nyilatkozatában továbbra is helyeselte a 15 éves roma lány és családja kitoloncolását Franciaországból.

2013.10.20 20:04MTI

Sőt, annak módjában sem talált semmi kivetnivalót, jóllehet bírálatok pergőtűzébe került, és még saját pártjában is akadnak elmarasztalói.

"Inkább büszkének kellene lennünk arra, amit tettünk, nem pedig sajnálkoznunk" - mondta Manuel Valls a sajtónak a FRANCE 24 francia hírtévé híradása szerint. Hozzátette, hogy folytatni fogja az illegális bevándorlók hazatoloncolását a különböző jogi csoportok bírálatai ellenére is.

A belpolitikai vihart az váltotta ki, hogy nemrégiben a hatóságok Albániába toloncolták Leonarda Dibranit, egy 15 éves roma lányt és annak családját. A lányt osztálytársai szeme láttára egy iskolai kiránduláson vette őrizetbe a rendőrség. A bakfis nem tud albánul, sőt, egész családjából csak az apja beszéli a nyelvet, mivel egyedül ő született Albániában. A férfi Franciaországban ugyanakkor azt hazudta, hogy mindannyian albán menekültek. Tette ezt azért, hogy nagyobb eséllyel kaphasson családjával letelepedési engedélyt politikai menekültként. Végül azonban nem kaptak menekültstátust.

A Dibrani-család 4 éven át élt Franciaországban, hat gyerekük közül a legkisebb már ott is született, a többiek Olaszországban, akárcsak anyjuk.

Francois Hollande francia államfő szombaton tévényilatkozatban közölte, hogy a lány visszatérhet Franciaországba, hogy folytathassa az iskolát, de családja nélkül. A lány ezt elvetette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.