Visszatérhet Franciaországba tanulni

Hollande visszaengedi a kitoloncolt koszovói lányt - családja nélkül

Ha kérvényezi, visszatérhet Franciaországba tanulmányai folytatására az a koszovói romalány, akinek kitoloncolása belpolitikai vihart kavart - jelentette be szombaton a France2 közszolgálati televízióban Francois Hollande államfő.

2013.10.19 16:40MTI

A francia elnök "emberiességi" megfontolásból döntött így. A kormány szombaton nyilvánosságra hozott közigazgatási vizsgálata ugyanis azt állapította meg, hogy a 15 éves lány és családjának kitoloncolása az érvényben lévő szabályoknak megfelelően történt, a rendőrök azonban nem eléggé körültekintően jártak el, amikor Leonardát az osztálykiránduláson vették őrizetbe.

Hollande jelezte, hogy csak a lány térhet vissza, családja nélkül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.