Brazíliában

Kutyákon kísérletező labor előtt csaptak össze állatvédők rendőrökkel

Állatvédő aktivisták csaptak össze szombaton rendőrökkel egy brazil városban egy laboratórium előtt, ahol kutyákat használnak gyógyszeripari állatkísérletekhez.

2013.10.19 23:25MTI
Beagle-ket szabadítottak ki

Az aktivisták előző nap betörtek a Sao Roque városában működő laborba, ahonnan magukkal vittek 178 kutyát.

Szombaton mintegy 500 tüntető próbálta meg áttörni az előző napi akció miatt a laboratórium körül felhúzott kordont. A rendőrség szerint az aktivisták között megjelentek a Fekete Tömb (Black Block) nevű anarchista csoport tagjai is, akik köveket hajigáltak és felgyújtottak egy rendőrautót, illetve egy helyi tévéállomás két járművét. A rendőrök könnygázt vetettek be és gumibottal fékezték meg a randalírozókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.