Bill Clinton azért kedvelte

Elhunyt a legsikertelenebb amerikai politikus

130 évig nem volt olyan sikertelen, de megválasztott politikus az Egyesült Államokban, mint Tom Foley, az amerikai képviselőház volt demokrata párti elnöke.

2013.10.18 20:45MTI

Foley - egy bíró fia - először 1964-ben került be szövetségi kongresszus képviselőházába, miután a nyugati parti Washington államban legyőzött egy korábban 11 alkalommal megválasztott republikánus párti képviselőt.

A képviselőház elnökévé 1989-ben lépett elő, miután elődje, Jim Weight etikai vétség miatt lemondásra kényszerült. Foley 1994-ben, a "republikánus forradalom" idején nem csak vezetői posztját, de a mandátumát is elvesztette. Ilyen kettős kudarcot korábban csak a republikánus William Penningtonnak kellett elviselnie 1860-ban.

Kárpótlásként Tom Foley Bill Clinton elnök tokiói nagyköveteként szolgálhatott 1997 és 2001 között.

A 84 éves politikus az amerikai fővárosban, több agyvérzés szövődményeibe halt bele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.