Wilfried Martens 77 éves volt

Orbán Viktor is részt vesz a volt belga miniszterelnök temetésén

Orbán Viktor kormányfő péntek délután Indiából Belgiumba utazott, ahol szombaton részt vesz a múlt héten elhunyt Wilfried Martens volt belga miniszterelnöknek, az Európai Néppárt (EPP) elnökének genti temetésén.

2013.10.18 17:11MTI

Wilfried Martens flamand kereszténydemokrata politikus múlt hét csütörtökre virradóra, 77 éves korában hunyt el súlyos betegsége következtében. Martens néhány nappal korábban Joseph Daul francia politikusra, az EPP európai parlamenti frakcióvezetőjére ruházta át az Európai Néppárt elnöki teendőinek ellátását.

Temetésén - a néppárt honlapján olvasható tájékoztatás szerint - Belgium vezető politikusai mellett jelen lesz Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke, José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, valamint számos európai állam- és kormányfő, köztük Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök indiai hivatalos látogatásáról utazott Belgiumba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.