Afganisztánból hazafelé vonulva

Romániától kaphat logisztikai segítséget az amerikai hadsereg

"A szerződés utolsó részleteinek a tisztázása most folyik" - mondta egy illetékes, és emlékeztetett arra, hogy pénteken Bukarestben találkozik az amerikai és a román védelmi miniszter. A kivonulás logisztikája "hihetetlenül bonyolult".

2013.10.18 07:44MTI

Románia nagyon közel áll ahhoz, hogy megállapodást kössön az Egyesült Államokkal az Afganisztánból hazafelé vonuló csapatok fogadásáról valamelyik légitámaszpontján, a Fekete-tenger partján - közölték helyi idő szerint csütörtökön a Pentagonban.

A megállapodás lehetővé tenné Washington számára, hogy megoldja az egyik legfontosabb logisztikai gondját, amikor 2014-ben kivonja katonái nagy részét a közép-ázsiai országból. Az amerikaiak ma a Kirgizisztánban lévő Manasz légi bázist használják, de az ott kötött szerződésük 2014 júliusában lejár - mondta el egy a neve elhallgatását kérő illetékes.

"A szerződés utolsó részleteinek a tisztázása most folyik" - tette hozzá, és emlékeztetett arra, hogy pénteken Bukarestben találkozik az amerikai és a román védelmi miniszter. A kivonulás logisztikája "hihetetlenül bonyolult" - mondta.

Afganisztánban mintegy 51 ezer amerikai katona és rengeteg nehéz harci anyag van. Ezek zömét 2014 vége felé vonják ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.