Román lap a magyarországi választások tétjéről

"A Fidesz kivezeti Magyarországot az Európai Unióból"

A liberális kötődésű román Adevarul Magyari Nándor kolozsvári szociológus elemzését közli a magyar kormány "euroszkepticizmusáról", amelyben a szerző arra a következtetésre jut, hogy a Fidesz kivezeti Magyarországot az Európai Unióból, ha a jövő évi választásokat is megnyeri.

2013.10.17 15:25MTI

Az amerikai Foreign Policy román nyelvű kiadásából átvett írás szerzője szerint nem létezik "magyar modell": a Fidesz valójában a másutt is létező euroszkepticizmus egy sajátosan "bizarr és egzotikus" honosításával korábbi liberális és Európa-barát politikáját egy "nacionalista, keresztény-konzervatív, populista" kurzusra cserélte.

A keleti nyitásról, illetve a nyugati pénzintézetekkel szembeni kormányzati fellépésről kritikus hangvételben író Magyari Nándor szerint a többség kormányváltást akar Magyarországon, de arra a Fidesz megcsappant népszerűsége ellenére csak úgy lenne esély, ha az ellenzék összefogna, hogy az ország ismét liberális demokráciává váljék és visszaforduljon az európai országok közössége felé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.