Aszma el-Aszad hazájában marad

Kitart férje mellett a szíriai First Lady

A lázadókkal két és fél éve véres háborút vívó férje mellett marad Aszma el-Aszad. A szíriai first lady ezt egy kedden sugárzott televíziós nyilatkozatban közölte.

2013.10.15 20:55MTI

"Itt vagyok, a férjem és a gyermekeim Szíriában vannak ma is itt vagyok és holnap is itt leszek" – mondta arra a kérdésre válaszolva a szíriai televíziónak, amely azokról híresztelésekről faggatta, amelyek szerint állítólag Oroszországban vagy Londonban tartózkodik.

"Természetes, hogy velük vagyok Hogyan nevelhetném a gyermekeimet Szíria szeretetére, ha nem ott élnek? Ez lehetetlen" – tette hozzá mosolyogva. A felvételen a fekete nadrágot és szíriai zászlós trikót viselő Aszma el-Aszad fiatalok körében olajfát ültet.

A televízió azt nem közölte, hogy hol készült a felvétel. Az iskoláit Nagy-Britanniában elvégző, majd Londonban nemzetközi bankoknál dolgozó, elegáns, háromgyerekes családanya a nyugati média kedvence volt a szíriai lázadás kitörése – 2011 márciusa – előtt.

A nyilvánosság előtt azóta csak ritkán mutatkozó elnöki hitvest mostanában egyre többet bírálják a rendszer ellenzői, amiért nem emeli fel a szavát az elnyomás ellen. A polgárháborúba torkollott népfelkelésnek egy civil szervezet szerint két és fél év alatt több mint 115 ezer halottja volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.