Vasárnap utazott Szaúd-Arábiába

Abdullah Gül török elnök is részt vesz a mekkai zarándoklaton

Abdullah Gül török elnök is részt vesz az idei mekkai zarándoklaton. Ő az első török államfő, aki hivatali ideje alatt látogat el a vallási eseményre. A hithű muszlim elnök vasárnap utazott el Szaúd-Arábiába.

2013.10.14 14:33MTI

Gül az iszlamista mozgalom tagjaként kezdte politikai karrierjét. Felesége, Hayrünissa hivatalos eseményeken sem veszi le fejkendőjét, ami egyértelmű szakítást jelez a Musztafa Kemál Atatürk által alapított Török Köztársaság világi hagyományaival.

A mekkai zarándoklat (háddzs) a napi ötszöri ima, az alamizsnaosztás, a muszlim hitvallás és a ramadán havi böjt mellett az iszlám öt oszlopának része. Minden egészséges és megfelelő anyagi helyzetben lévő vallásos muzulmán kötelessége életében egyszer elzarándokolni Mekkába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.