33 év után vonulnak vissza

Visszavonul a polgármester házaspár, kevés idejük jut egymásra

Visszavonul Ausztria egyetlen polgármester házaspárja, Peter és Bettina Mitterer. Azért válnak meg tisztségüktől hétfőn, hogy több idejük jusson egymásra.

2013.10.14 03:30MTI

Peter Mitterer a síelők által kedvelt Saalbach-Hinterglemm, Bettina Mitterer pedig a közeli Lofer első embere volt. A pár 2007-ben kötött házasságot, az 53 éves férj és az 51 éves feleség együtt 33 évnyi hivatali tapasztalattal rendelkezik.

Visszavonulásukat azzal indokolják, hogy több időt szeretnének egymással tölteni.

A házaspár az osztrák hírügynökségnek arról is beszélt, milyen előnyökkel járt számukra, hogy mindketten polgármesterek. "Az ember így sokkal jobban elfogadja társa munkáját. Egy polgármester szinte soha nincs otthon, kevés ideje jut a családjára. Nálunk ez könnyebb volt" - fogalmazott Peter Mitterer.

Amellett, hogy ezentúl több idejük jut egymásra, egy másik előnye is van visszalépésüknek: Mittererék végre hivatalosan is együtt lakhatnak. Eddig ez nem volt lehetséges, az osztrák szabályozás szerint ugyanis a hivatalban lévő polgármesternek az általa irányított településen kell élnie.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.